Gezond en fit met koolhydraatarme maaltijden

Wanneer je koolhydraatarm eet, is de keuze van groente heel belangrijk vanwege de voedingsstoffen die je dagelijks binnen moet krijgen. De manier van bereiden is ook van groot belang, zodat er zo min mogelijk voedingsstoffen verloren gaan.

Groente verliest tussen de 20 en 50% van de vitamines bij het koken in water.

Daarom geldt het advies groente niet langer dan nodig en koken in weinig water.

Stomen en rauw in de oven zijn nog altijd een manier van bereiden. Dit leidt tot onnodig verlies van de voedingsstoffen.


Enkele gezonde populaire groente in Nederland zijn o.a. asperges, bloemkool, boerenkool, broccoli, erwten, spinazie, spruitjes, wortelen en uien.


Om wat inspiratie om te doen voor een koolhydraatarme levensstijl, volgen in deze blog komende tijd een aantal groentegerechten die u bij voorkeur eet met een stukje vlees of vis. Kom morgen terug op de site voor het eerste gerecht van fysiotherapie Engelsbergen.

7 keer bekeken

© 2019 Fysiotherapie Engelsbergen

 Design: Eugenie van Emden, Typoform 

  • Facebook - White Circle