Koolhydraatarm: Broccolischotel met magere kaas

Broccoli bevat een ruime hoeveelheid vitamine C, ijzer, foliumzuur, calcium en magnesium. Broccoli is het geschikt om te koken, te stomen of te roerbakken.

Om weer wat inspiratie om te doen voor een koolhydraatarme levensstijl, volgt hier het derde groentegerecht van fysiotherapie Engelsbergen dat u bij voorkeur eet met een stukje vlees of vis.


Geroosterde bloemkool met Parmezaanse kaas

2 - 3 personen


Ingrediënten

500gbroccoli

200g hamreepjes of -blokjes

175g magere geraspte kaas (of mozzarella)

200g champignons

1 ui

6 lente-uitjes

6 eieren

125 ml kookroom

Peper en zout


Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de ui in halve ringen, de lente-uitjes in kleine ringetjes, de ham in blokjes, de broccoli in roosjes en de champignons in plakjes.

Pak een ovenschaal en leg op de bodem de uienringen.

Leg vervolgens de broccoli en de champignons hier bovenop.

Strooi hier de hamblokjes en lente-uitjes overheen.

Pak een bakje, kluts hier de eieren in, meng met de room en peper en zout.

Giet de geklutste eieren over de groentes in de ovenschaal.

Bedek alles met de kaas en zet de schaal 30 a 40 minuten in de oven.

Wanneer het ei gestold is en de kaas gesmolten, kun je de ovenschaal uit de oven halen en serveren.


Smakelijk eten

2 keer bekeken

© 2019 Fysiotherapie Engelsbergen

 Design: Eugenie van Emden, Typoform 

  • Facebook - White Circle